Рубрики НовиниСофт

Фонд Google відібрав перші 17 українських стартапів, які отримають гранти (до $100 тис.), кредити в Cloud та продуктову підтримку

Опубликовал
Володимир Скрипін

Наприкінці березня Google започаткував спеціальний фонд на $5 млн для  підтримки українських стартапів в межах програми грантової підтримки Google for Startups Ukraine Support Fund, і ось зараз було оголошено першу когорту одержувачів грантів.

Відібрані стартапи, що базуються в Україні, отримають до 100 000 доларів США у бездольовому фінансуванні, а також програму менторської підтримки від Google, продуктову підтримку та кредити в Google Cloud.

Наразі Google відібрав перші 17 стартапів — загалом протягом 2022 року компанія планує виділить допомогу приблизно 50 компаніям, заснованим в Україні. Ось вони:

  • Almexoft: Low-code платформа для автоматизації бізнес-процесів та електронного документообігу.
  • CareTech Human: Повністю автоматизоване рішення plug-and-play для щоденних перевірок стану здоров’я та раннього виявлення захворювань.
  • Discoperi: Система відеоконтролю на основі штучного інтелекту, яка збирає дані про дорожній рух, щоб запобігти автомобільним аваріям і зробити дороги безпечнішими.
  • Dots Platform: Хмарна платформа для доставки їжі “все-в-одному”.
  • Elai.io: Платформа перетворення тексту у відео, яка дозволяє користувачам створювати з тексту відеоконтент із віртуальними доповідачами.
  • Effy.ai: Програмне забезпечення для управління персоналом, яке дає лідерам можливість створювати високопродуктивні команди.
  • Handy.ai: Внутрішня комунікаційна платформа, що пропонує співробітникам персонального віртуального помічника.
  • Lab24: Маркетплейс цифрових медичних лабораторій, що підключає клієнтів до доступних послуг.
  • Mindly: Платформа з надання психологічної допомоги онлайн, яка пропонує допомогу пацієнтам та автоматизацію клінічного адміністрування на основі штучного інтелекту.
  • PRAVOSUD: Платформа для аналізу судових спорів, що дозволяє юристам розробляти успішні юридичні стратегії.
  • pleso therapy: Платформа психічної допомоги, яка ефективно поєднує пацієнтів із психологами.
  • Private Tech Network: Платформа «венчурний капітал як послуга», керована штучним інтелектом, розроблена, щоб зробити збір коштів швидшим та ефективнішим.
  • Releaf Paper: Перший у світі виробник паперових виробів з опалого листя.
  • Respeecher: Високоякісна система клонування голосу (перетворення голосу) для авторів контенту.
  • Skyworker: Додаток для найму, що надає послуги з рекрутингу та підбору кадрів у сфері технологій.
  • VanOnGo: Платформа доставки споживачам на основі штучного інтелекту.
  • ZooZy: Універсальний мобільний додаток для догляду за домашніми тваринами, що впорядковує всі потреби вашого вихованця — їжу, поради щодо дресирування, охорону здоров’я та інші необхідні речі — на єдиній платформі.

Серед інших до нової грантової програми пройшов додаток з підтримки психічного здоров’я Mindly, який минулого року брав участь у програмі Google for Startups Accelerator: Europe. В інтерв’ю  Google CEO та співзасновник проєкту Дмитро Подолєв розповів, що зараз команда намагається допомогти зробити підтримку психічного здоров’я доступною для всіх українців у зоні бойових дій та за її межами.

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

За підтримки Google платформа Mindly планує вийти на ринок Польщі, де спостерігається величезне зростання кількості українців. Подолєв вважає Варшаву ключовим гравцем у допомозі економічному відновленню України і використовуватиме ресурси Фонду підтримки Google для стартапів для масштабування в Польщі, створення нових потоків доходу та надання віртуальної терапії якомога більшій кількості людей, які постраждали від кризи.

Стартапи відбираються на основі низки критеріїв та оцінки співбесіди; і засновані в Україні стартапи, які відповідають критеріям, можуть подавати заявки тут. На сайті Google for Startups Ukraine Support Fund є розділ FAQ, де можна знайти відповіді на всі основні запитання щодо ініціативи.

***

Україна завжди вирізнялася з-поміж інших сильною та активною екосистемою стартапів. З початку 2021 року 126 українських стартапів з приблизно 2000 змогли залучити венчурне фінансування.  Тож подібні ініціативи наразі критично необхідні, щоб досягти успіху та створити технології, які зараз потрібні нашій країні. Після перемоги країна почне стрімко відновлюватися, а стартапи та технологічні компанії стануть ключовими для відбудови української економіки, створення робочих місць та позитивного впливу на міста, які є їхніми домівками.

Disqus Comments Loading...