Фото: підводний човен ВМС США класу «Огайо» із керованими ракетами прямує на Близький Схід

Опубликовал
Юрій Орос

Підводний човен ВМС США класу «Огайо», в теорії здатний нести до 154 крилатих ракет «Томагавк», з’явився на Близькому Сході, посилаючи сигнал про те, що США продовжують зміцнювати обороноздатність на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

Центральне командування США, бойове командування Міністерства оборони, що відповідає за американські війська на Близькому Сході, в Західній і Центральній Азії, розмістило фото підводного човна, що проходить Суецький канал в напрямку Червоного моря, заявивши, що він прибув в зону своєї відповідальності.

Хоча вони не назвали судно, представник ВМС повідомив Insider, що це підводний човен з керованою ракетною зброєю (SSGN), а не підводний човен з балістичними ракетами (SSBN), якими є більшість підводних човнів класу «Огайо».

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

У CENTCOM повідомили, що судно прямувало на південь до Червоного моря. Він слідує за авіаносною ударною групою «Дуайт Д. Ейзенхауер», яка, за повідомленням ВМС, прибула в цей район днем раніше. Розкриття місцеперебування підводного човна є дещо незвичним, оскільки таке зазвичай не розголошується з міркувань безпеки.

Повідомлення про пересування підводного човна, як і про інші засоби, розміщені на Близькому Сході на тлі війни між Ізраїлем і ХАМАСом, схоже, має на меті надіслати стримуючий сигнал іншим державним і недержавним угрупуванням у регіоні, які можуть спробувати скористатися цим конфліктом.

Розгортання підводного човна збіглося з дипломатичними візитами високого рівня Ентоні Блінкена в цей регіон, де держсекретар США зустрівся з вищим керівництвом Ізраїлю, палестинським президентом Махмудом Аббасом, а також офіційними особами Йорданії, Кіпру, Лівану і Катару.

Минулого місяця Пентагон відправив до східного Середземномор’я дві авіаносні ударні групи ВМС США — «Джеральд Р. Форд» і «Дуайт Д. Ейзенхауер», остання з яких згодом була передислокована.

Ці кроки принесли значну кількість американських вогневих засобів у води поблизу Ізраїлю на тлі зростаючих побоювань, що війна країни з бойовиками угруповання ХАМАС, що базується в Газі, може перерости в регіональний конфлікт.

Масована демонстрація вогневої потужності США на підтримку одного з найближчих союзників країни, за словами військових, має на меті стримування ворожих сил в регіоні, в тому числі Ірану, який надає фінансову і стратегічну підтримку ХАМАСу, а також Хезболлі, бойовому угрупованню, що базується в Лівані.

Disqus Comments Loading...