Фотошоп знову всіх надурив: вірусне фото собаки, який злягається з роботом-далматинцем, виявилось фейком

Опубликовал
Андрей Русанов

Швидше за все, всі бачили фотографію пса, який намагається займатися коханням з собакою-роботом? Фото стало вірусним на Reddit, Instagram, X та інших соціальних платформах. Але, очікувано, воно є фейком.

Пожежна служба Нью-Йорка вперше опублікувала оригінальну фотографію у Facebook ще 18 квітня 2023 року. Як можна бачити, живої білої собаки на них нема — тільки жінка та робопес.

Не зовсім зрозуміло, хто першим зробив фотошоп, але він з’явився у субредіті Firefighting 19 квітня 2023 року, лише через день після публікації оригіналу. Інші користувачі на різних платформах вірусно розповсюдили колаж, що ускладнює визначення того, хто насправді створив жарт.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Оригінальна фотографія привернула увагу, оскільки пожежна служба Нью-Йорка має підрозділ робототехніки, який залучають до пошуково-рятувальних операцій. Того дня робот використовувався під час часткового обвалу будівлі гаража в Нижньому Манхеттені.

«Роботи-собаки або дрони можуть транслювати відео прямо на наші телефони, безпосередньо в наш командний центр. Це перший випадок, коли ми змогли зазирнути всередину обваленої будівлі, щоб спробувати отримати деяку інформацію без ризику для життя наших пожежників», — сказав журналістам керівник пожежної служби Нью-Йорка Джон Еспозіто невдовзі після подій.

Але усі ці дані не відповідають на питання, чи здатний собака зробити таке насправді? Пси відомі своїми нападами у хтивих цілях на інших істот або навіть предмети, але нічого не відомо про реальні випадки таких нападів на собак-роботів.

Джерело: Gizmodo

Disqus Comments Loading...