Galaxy S23 продається набагато краще за S22, більше половини замовлень припало на топовий Ultra — топменеджер Samsung

Опубликовал
Вадим Карпусь

Старт попередніх продажів флагманських смартфонів Samsung серії Galaxy S23 виявився більш переконливим, ніж у торішньої лінійки Galaxy S22 за порівнянний період часу. Про це в інтерв’ю CNBC розповів виконавчий віцепрезидент Samsung Electronics Патрік Шоме.

Нагадаємо, смартфони серії Samsung Galaxy S23 були анонсовані на початку лютого, а їх продажі почалися 17 лютого. Лінійка включає три моделі: стандартна S23, покращена та дорожча S23+, топова S23 Ultra. Вартість S23 Ultra починається від $1200. При цьому, за словами Шоме, більшість покупців вибирають найдорожчу версію Galaxy S23 Ultra. Близько 60% всіх глобальних попередніх замовлень серії Galaxy S23 припадає на версію Ultra. На думку Шоме, це говорить про те, що все ще є багато людей, «які хочуть кращого з кращого».

«Ми очікуємо, що значну частину асортименту буде зміщено у бік преміумкласу», – сказав Шоме.

Він додав, що Samsung взяла на себе зобов’язання «двозначного зростання» у преміальному сегменті своїх смартфонів у 2023 році. Йдеться про серію Galaxy S23, а також про складані телефони, випущені минулого року. Коли йдеться про преміальний сегмент ринку смартфонів, «попри складну економічну ситуацію, ми бачимо для себе стабільні можливості», каже Шоме.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Хороші стартові продажі Galaxy S23 – це чудові новини для Samsung. Минулий рік був у компанії дуже важким на ринку смартфонів. За даними IDC, загальний обсяг постачання смартфонів минулого року був найгіршим з 2013 року, а продаж у Samsung впав більш ніж на 15%. Спад був викликаний інфляцією та погіршенням перспектив економіки.

При цьому попит на дорогі смартфони, як і раніше, є. За даними Canalys, на смартфони високого класу вартістю понад $800 припадало 18% ринку у 2022 році порівняно з 11% у 2020 році.

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...