Гендиректор Microsoft Сатья Наделла визнав, що відмова від Windows Phone і мобільних пристроїв була помилкою

Опубликовал
Катерина Даньшина

Наделла став третім генеральним директором Microsoft, який задумався про серйозні помилки компанії у мобільних телефонах.

Сатья Наделла обійняв посаду гендиректора, змінивши Стіва Балмера, у 2014 році й трохи більше ніж через рік списав $7,6 мільярда, пов’язаних з придбанням Microsoft телефонного бізнесу Nokia.

В інтерв’ю Business Insider Наделла визнав, що з «виходом» Microsoft з бізнесу мобільних телефонів можна було впоратися краще.

«‎Рішення, про яке, на мою думку, говорять багато людей – і одне з найскладніших рішень, яке я прийняв, коли став генеральним директором – це наш вихід із того, що я буду називати мобільними телефонами. Думаю, що ми б могли змусити це працювати»

Windows Phone припинила роботу через кілька років після списання телефонного бізнесу Nokia. Відтоді Microsoft випустила свої телефони Surface Duo і Surface Duo 2 на базі Android, але без появи наступника та відсутності оновлень програмного забезпечення неясно, яке майбутнє чекає на серію.

Онлайн-курс "Проджект-менеджер в ІТ" від Laba.
Навчіться запускати, контролювати й успішно реалізовувати ІТ-проєкти. Пройти весь шлях проєктного управління на реальному кейсі вам допоможе PMD із 19-річним досвідом в ІТ.
Детальніше про курс

Наделла став вже третім генеральним директором Microsoft, який визнав помилки компанії у сфері мобільних пристроїв. Білл Гейтс говорив, що його «найбільшою помилкою» було те, що Microsoft програла Android. Google придбала Android у 2005 році за $50 мільйонів, і колишній генеральний директор Ерік Шмідт у 2012 році визнав, що спочатку компанія зосереджувалася на тому, щоб перевершити ранні зусилля Microsoft Windows Mobile.

Стів Балмер також повільно реагував на загрозу Android і iPhone, сміючись над мобільним пристроєм Apple та називаючи його «найдорожчим телефоном у світі, який не приваблює бізнес-клієнтів, тому що не має клавіатури». У 2013 році він зізнався, що шкодує, що не зосередився на телефонах набагато раніше.

Проте протягом останнього десятиліття Microsoft зосередилася на програмах для Android та iOS. Компанія постійно оновлює свою програму Phone Link, щоб зв’язати телефони Android і навіть iPhone з Windows, а Microsoft тісно співпрацює з Samsung, щоб гарантувати, що її мобільні програми Office попередньо встановлені на телефонах Samsung Android.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...