Гібридний реактивно-пропелерний квадрокоптер WaveAerospace розганяється до рекордних 480 км/год

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія WaveAerospace зі штату Коннектикут анонсувала «найшвидший у світі мультироторний БПЛА». Але по-суті це новий клас безпілотних літальних апаратів, який є квадрокоптером з реактивною турбіною в середині, здатним розвивати шалені швидкості й працювати в будь-яку погоду.

Huntress II Turbojet — це великий дрон, розміром 4 м по діагоналі від ротора до ротора. Він сам важить близько 50 кг залежно від кількості авіаційного палива, а його максимальна злітна вага становить 165 кг, тож він здатен нести відносно велике корисне навантаження, у п’яти відсіках для авіоніки або в чотирьох зовнішніх контейнерах.

Коптер має бути готовим для швидкого розгортання й виконання завдань менш ніж за 90 секунд, незалежно від того, чи запускається він з суші, з моря, чи скидається з літака на висоті до 6000 м. Автономність — до двох годин, а оператори можуть переглядати відео в реальному часі, керуючи апаратом на відстані до 30 км. Після того, як він піднявся в повітря, є змога зависати й літати на ньому як на квадрокоптері, або ж запустити реактивну турбіну, передає NewAtlas.

WaveAerospace не вказує потужність турбореактивного двигуна, але каже, що він легко розвиватиме швидкість 0,4 Маха (близько 480 км/год). Максимальна швидкість обмежена електронікою, і компанія стверджує, що з часом вона розгляне можливість послаблення цього обмеження, щоб дозволити йому рухатися набагато швидше.

Курс Python developer від Mate academy.
Python дозволяє розробляти сайти, займатись аналітикою даних, навіть створювати штучні інтелекти. Навчайтесь з нами та отримайте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс

Huntress II Turbojet може літати майже за будь-яких погодних умов, аж до 10-бального шторму зі швидкістю вітру до 117 км/год і температурами від -34 до 54 °C. WaveAerospace крім військового застосування також пропонує його для пошуково-рятувальних робіт, критичної логістики, високошвидкісної розвідки тощо.

WaveAerospace заявляє, що для масштабування виробництва і повної комерціалізації Huntress II Turbojet залучила венчурний капітал у розмірі, що не розголошується.  Наразі приймаються попередні замовлення, а доставлення планується «пізніше цього року».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Юрій Орос