Рубрики НовиниСофт

Google, Apple та Mozilla випустили Speedometer 3.0 — бенчмарк для браузерів

Опубликовал
Юрій Орос

Speedometer вже давно є улюбленим бенчмарком Google, тому що «найкраще відображає реальний світ» порівнюючи продуктивність JavaScript. Тепер доступна версія Speedometer 3.0.

Speedometer 3.0 є результатом співпраці (спільної моделі управління за участю багатьох зацікавлених сторін) між браузерними рушіями Blink/V8, Gecko/SpiderMonkey та WebKit/JavaScriptCore, до якої також долучилася Microsoft. Версія 1.0 у 2014 році була створена командою WebKit, а 2.0 стала результатом партнерства між Apple та Google у 2018 році, передає 9to5Google.

Мета в тому, щоб «створити спільне розуміння веб-продуктивності, щоб можна було вносити поліпшення для покращення користувацького досвіду». Остання версія покращує те, як «Speedometer фіксує і підраховує бали, показує більш детальні результати й представляє ще ширше розмаїття робочих навантажень».

Кілька тестів і навантажень не можуть змоделювати весь Інтернет, але при створенні Speedometer 3 ми встановили певні критерії для відбору тих, які є критично важливими для користувацького досвіду. Тепер ми ближче до репрезентативного бенчмарку, ніж будь-коли раніше.

Курс UI/UX designer від Mate academy.
Хочете навчитись створювати зручні сайти та застосунки? Навчайтесь на курсі UI/UX designer та вже через 8 місяців ви зможете почати працювати.
Отримати знижку на курс

Що стосується включених фреймворків, то Speedometer 3.0 враховує React, Vue, Angular, Preact, Lit, Backbone та Svelte.

Крім того, оновлено набір змодельованих робочих навантажень: додаток для виконання завдань, складна веб-сторінка, новинний сайт (лендінг), застосунки з діаграмами та інформаційними панелями, а також редактори коду.

Disqus Comments Loading...