Рубрики НовиниСофт

Google Chrome переносить адресний рядок вниз у версії для iOS – за 2 роки після Safari

Опубликовал
Катерина Даньшина

Функція доступна в останній версії Chrome TestFlight для iOS.

Тестова версія Google Chrome для iOS відтепер дозволяє розмістити рядок для URL-адреси у нижній частині екрана – за два роки після того, як Apple зробила цю функцію стандартною, починаючи з iOS 15.

Є два способи змінити розташування: просто натиснути й утримати панель, та згодом змістити, або перейти в налаштування Chrome.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Нове розташування здається більш зручним, зважаючи на розміри екранів нинішніх смартфонів та те, що кнопка опиняється значно ближче до великого пальця – водночас все покажуть результати тестування (Apple, до прикладу, довелось змістити кнопку завершення виклику в iOS 17 після негативних відгуків).

Чи з’явиться подібна функція для пристроїв Android поки невідомо – у 2017 році Google експериментувала зі способом розміщення URL-адреси внизу в Chrome для Android, але пізніше видалила цю можливість.

Disqus Comments Loading...