Новини Софт 24.08.2023 о 09:00 comment views icon

Google Chrome переносить адресний рядок вниз у версії для iOS – за 2 роки після Safari

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Функція доступна в останній версії Chrome TestFlight для iOS.

Тестова версія Google Chrome для iOS відтепер дозволяє розмістити рядок для URL-адреси у нижній частині екрана – за два роки після того, як Apple зробила цю функцію стандартною, починаючи з iOS 15.

Є два способи змінити розташування: просто натиснути й утримати панель, та згодом змістити, або перейти в налаштування Chrome.

Нове розташування здається більш зручним, зважаючи на розміри екранів нинішніх смартфонів та те, що кнопка опиняється значно ближче до великого пальця – водночас все покажуть результати тестування (Apple, до прикладу, довелось змістити кнопку завершення виклику в iOS 17 після негативних відгуків).

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Чи з’явиться подібна функція для пристроїв Android поки невідомо – у 2017 році Google експериментувала зі способом розміщення URL-адреси внизу в Chrome для Android, але пізніше видалила цю можливість.

Браузер Chrome на iOS отримує покращену інтеграцію Google Lens, Translate, Calendar та Maps


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: