Рубрики Новини

Google передасть 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів

Опубликовал
Володимир Скрипін

Google розповіла про чергову ініціативу допомоги Україні під час російсько-української війни, яка стосується освіти та дистанційного навчання.

Chromebook для шкіл

Оскільки мільйони людей змушені залишити свої домівки, а тисячі закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, за даними Міністерства освіти і науки України, понад 3,7 мільйона учнів зараз навчаються дистанційно. Google своєю чергою співпрацює з МОН, ЮНЕСКО та партнерами з усього світу, щоб надати необхідні обладнання, програмне забезпечення, контент і провести тренінги з цифрової компетентності. Так, повідомляється, що американська компанія надає фінансову допомогу для закупівлі, ліцензування та розповсюдження 43 000 ноутбуків Chromebook для українських викладачів, щоб вони могли продовжувати спілкуватися та співпрацювати зі своїми учнями, де б вони зараз не знаходилися.

Google також співпрацює з місцевими організаціями, щоб провести тренінги для близько 50 000 викладачів, а також допомогти школам налаштувати пристрої та керувати ними віддалено завдяки оновленню Chrome Enterprise. За допомогою серії семінарів та онлайн-матеріалів викладачі дізнаються, як найкраще використовувати пристрої та набір інструментів Google Workspace for Education Це пакет спеціалізованого хмарного програмного забезпечення, інструментів для спільної роботи та дистанційного навчання від компанії Google. .

Команда освітнього проєкту Google for Education також продовжувє оновлювати такі ресурси, як “Навчайте, де б ви не були” — центральний ресурс, розроблений під час пандемії, який містить інформацію, поради, тренінги та інструменти для навчання.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Частиною зусиль стало створення YouTube-платформи “Навчання” — на ній українські учні віком від 13 до 17 років можуть знайти освітній контент, який допоможе їм у навчанні. При цьому особливий акцент зроблено, наприклад, на українську літературу та мовознавство, фізику, біологію, хімію та математику тощо.

Підтримка закладів вищої освіти та студентів

Звичайно, війна в Україні зазнала впливу і на студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти — багато хто з них тепер не можуть відвідувати заняття особисто чи в режимі реального часу. Щоб допомогти їм продовжувати навчання, Google зробила низку преміальних функцій пакета Workspace for Education безплатними для українських університетів і коледжів до кінця року. Це дозволить проводити більш масштабні зустрічі до 250 учасників; а також записувати їх безпосередньо на Диску.

Допомога українським біженцям та студентам

В Google запевняють, що і надалі шукатимуть шляхи з метою подальшої співпраці з МОН, а також освітянами сусідніх країн, щоб допомогти тим, хто постраждав від війни в Україні, зокрема надавати підтримку, щоб мільйони біженців шкільного віку мали доступ до освіти у цей непростий час.

Загальний внесок від Google.org і співробітників Google наразі вже перевищує 45 мільйонів доларів у вигляді фінансування та підтримки для надання допомоги постраждалим від війни в Україні. З нещодавніх ініціатив можна згадати грант у розмірі $5 млн для підтримки українських стартапів, безплатні онлайн-курси з маркетингу для українців, які переїхали до Польщі та грант 1,5 млн доларів для допомоги біженцям з України.

Disqus Comments Loading...