Рубрики Новини

Google почне помічати найбільш цитовані джерела новин для боротьби з фейками

Опубликовал
Тетяна Нечет

Пошуковик Google почав розгортання оновлення для Search (пошук) та News (новини) з метою зменшення поширення дезінформації. З червня 2021 року компанія присвоює ярлики результатам зі «швидких тем», включаючи такі речі, як екстрені новини й вірусні відео, що швидко розповсюджуються.

Пошуковик може запропонувати повернутися до інформації пізніше для отримання подробиць, якщо вони з’являться. Починаючи з 31 березня в США (англійською мовою) ярлики будуть містити деякі поради щодо інформаційної грамотності.

Ідея полягає в тому, щоб допомогти людям оцінити, чи є інформація, яку вони бачать, правомірною. Google запропонує такі дії, як перевірка дати публікації та пошук імені автора, щоб з’ясувати, чи заслуговують вони на довіру. Про це повідомило видання Engadget.

У новинах Google у Top Stories з’явиться новий ярлик для позначення джерел, які широко цитуються іншими організаціями новин. Його застосовуватимуть новинам з місцевих газет, інтерв’ю, матеріалам розслідувань, оголошенням та пресрелізам, на які посилаються інші видавці.
Спочатку спеціальне маркування стане доступним на мобільних пристроях у США (тільки англійською мовою). Потім Google планує розгорнути її по всьому світу найближчими тижнями.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Раніше Google обіцяв запровадити нову модель машинного навчання MUM, яка має на меті знаходити «широкий спектр особистих пошукових запитів у кризових ситуаціях».

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Тетяна Нечет
Теги Фейки