Google поки без конкурентів: сайт The New York Times та ще 13 топвидань заблокували доступ пошуковику SearchGPT

Опубликовал
Катерина Даньшина

SearchGPT від творців ChatGPT позиціювалась як потужна заміна Google зі штучним інтелектом, однак деякі топові іноземні видання раптово заблокували доступ альтернативному пошуковику. 

Як повідомляє Business Insider (з посиланням на дані Originality.ai), The New York Times, Wired, The New Yorker, Vogue (загалом 14 топових видань) заблокували SearchGPT від OpenAI — поки без пояснення причини. Однак таке рішення неабияк завадить планам нового пошуковика конкурувати з Google, оскільки дані, які видадуть на запит користувача, будуть неповними. 

Гендиректор Originality.ai Джон Гіллам припускає, що видавці можуть не довіряти OpenAI, оскільки нові пошуковики на основі ШІ можуть утримувати користувачів, видаючи їм зведений підсумок матеріалів замість перенаправлення на оригінальні статті, тим самим зменшуючи трафік та заробітки видавців.

Зазначимо, що цьогоріч OpenAI уклала кілька угод з видавцями на використання їхніх архівних матеріалів для навчання ШІ, тоді як The New York Times подала до суду на компанію через порушення авторських прав (чатбот OpenAI нібито без дозволу скопіював мільйони статей видання).

Курс Full-stack developer від Mate academy.
Full Stack JavaScript розробник — це суперніндзя, який може з нуля створити сайт. Навчайтесь та отримуйте гарантоване працевлаштування.
Отримати знижку на курс
Disqus Comments Loading...