Рубрики Новини

Google повідомлятиме про появу особистої інформації у пошуку: сповіщення почнуть приходити користувачам вже у 2023 році

Опубликовал
Катерина Даньшина

Google з наступного року покращить інструмент «Результати про вас» – користувачам надсилатимуть повідомлення про появу особистого номера, електронної пошти або домашньої адреси в пошуку.

Раніше Google повідомляла, що прискорить процес видалення результатів з особистою інформацією з пошуку – тепер не потрібно переходити на сторінку підтримки та заповнювати спеціальну форму, достатньо просто натиснути «три крапки» у рядку з результатами пошуку та надіслати заявку напряму. Інструмент почав з’являтися у деяких користувачів минулого тижня.

Компанія стверджує, що нова система повідомлень буде доступна всім – хоча стане особливо корисним інструментом для людей, які займають високі посади або тих, хто зазнає переслідувань.

Онлайн-курс Digital Marketing від Mate academy.
Станьте високооплачуваним спеціалістом завдяки курсу Digital Marketer та почніть карʼєру в IT з нуля.
Отримати знижку на курс

Варто зазначити, що Google видаляє лише результати пошуку, а не сам контент в Інтернеті. Інформація, як і раніше, буде знаходитися на будь-якому сайті, на якому вона розміщена, але людям буде важче її знайти.

Інструмент «Результати про вас» також допомагає відстежувати запити на видалення: доступні фільтри «Виконується» та «Схвалено», а також можливість повторної подачі запиту.

Нові сповіщення, які запустять вже в 2023 році, дозволять не шукати вручну потенційно шкідливі для вас результати з особистою інформацією, щоб видалити їх, а отримувати автоматичні повідомлення та одразу ж реагувати на них.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...