Новини Новини 29.09.2022 о 14:41 comment views icon

Google повідомлятиме про появу особистої інформації у пошуку: сповіщення почнуть приходити користувачам вже у 2023 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Google з наступного року покращить інструмент «Результати про вас» – користувачам надсилатимуть повідомлення про появу особистого номера, електронної пошти або домашньої адреси в пошуку.

Раніше Google повідомляла, що прискорить процес видалення результатів з особистою інформацією з пошуку – тепер не потрібно переходити на сторінку підтримки та заповнювати спеціальну форму, достатньо просто натиснути «три крапки» у рядку з результатами пошуку та надіслати заявку напряму. Інструмент почав з’являтися у деяких користувачів минулого тижня.

Компанія стверджує, що нова система повідомлень буде доступна всім – хоча стане особливо корисним інструментом для людей, які займають високі посади або тих, хто зазнає переслідувань.

Варто зазначити, що Google видаляє лише результати пошуку, а не сам контент в Інтернеті. Інформація, як і раніше, буде знаходитися на будь-якому сайті, на якому вона розміщена, але людям буде важче її знайти.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Інструмент «Результати про вас» також допомагає відстежувати запити на видалення: доступні фільтри «Виконується» та «Схвалено», а також можливість повторної подачі запиту.

Нові сповіщення, які запустять вже в 2023 році, дозволять не шукати вручну потенційно шкідливі для вас результати з особистою інформацією, щоб видалити їх, а отримувати автоматичні повідомлення та одразу ж реагувати на них.

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: