Google припинила підтримку Chromecast 1-го покоління, який вийшов 10 років тому

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Google заявила, що підтримка стрімінгового пристрою Chromecast 1-го покоління припинена, і він більше не отримуватиме оновлень.

Йдеться про перший стрімінговий пристрій Chromecast, який вийшов ще влітку 2013 року. Підтримка протягом майже 10 років – дуже хороший показник, особливо якщо враховувати його невисоку вартість у $35. Останнє оновлення прошивки для Chromecast (версія 1.36.159268) вийшло у листопаді 2022 року. Воно принесло «виправлення помилок та покращення». Це було першим оновленням за більш як 3 роки. Google попереджає, що в подальшому кінцеві користувачі «можуть помітити зниження продуктивності».

Так, на сторінці підтримки Chromecast йдеться таке:

«Підтримка Chromecast (1-го покоління) припинена, що означає, що ці пристрої більше не отримують оновлення програмного забезпечення або безпеки, і Google не надає технічну підтримку. Користувачі можуть помітити зниження продуктивності».

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Стрімінговий пристрій Chromecast 1-го покоління виглядав як USB-флеш накопичувач, але з роз’ємом HDMI для підключення до телевізора. На іншому кінці доступний роз’єм micro-USB для живлення. Доступність пристрою обумовлена такими характеристиками, як 512 МБ ОЗП та 2 ГБ вбудованої пам’яті. 2015 року вийшла модель другого покоління. Найновіша версія Chromecast – Chromecast HD – з’явилась минулого року. Її ціна становить лише $30.

Джерело: 9to5google

Disqus Comments Loading...