Google раптово збільшив вартість Gemini 1.5 Flash на 98% і заявив, що попередня була «одруком»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Google тишком-нишком удвічі збільшив ціни на використання API своєї нової моделі Gemini 1.5 Flash.

Раніше мільйон токенів на вивід обходився у 53 центи, а нині коштує 1,05 долари.

Цікаво, що на обурення в Twitter відреагував лідер продукту Google AI Логан Кілпатрік, заявивши, що попередня вартість всього лиш була… «одруком».

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Gemini 1.5 Flash  — це невелика мультимодальна (здатна аналізувати текст, відео, аудіо та зображення) мовна модель з контекстним вікном у 2 млн токенів, яку Google представив 14 травня. На той час Джош Вудворд, віцепрезидент Google Labs, зазначав, що розробникам слід використовувати Gemini 1.5 Flash, якщо вони хочуть швидко виконувати завдання, де низька затримка має значення (з іншого боку Gemini 1.5 Pro орієнтована на «більш загальні або складні, часто багатоетапні завдання з міркування»).

Вчора Google оголосив, що збільшує ліміт швидкості для Gemini 1,5 Flash до 1000 запитів на хвилину і скасовує ліміт запитів на день.

Disqus Comments Loading...