Google створює альтернативу Apple AirTag — трекер місцезнаходження з модулями UWB та BLE під кодовою назвою “Grogu”

Опубликовал
Катерина Даньшина

Розробник Куба Войцеховськи повідомляє, що Google працює над пристроєм для пошуку девайсів — схожим на трекери AirTag від Apple.

Пристрій має кодову назву “Grogu” (Грогу — ім’я малюка Йоди із серіалу “Мандалорець”), а також альтернативні назви “GR10” та “Groguaudio”. Войцеховськи припускає, що трекер випустять з кількома кольорами панелей, а також вбудованим динаміком, який допоможе користувачам знайти зниклий пристрій за допомогою звуку, подібного до Apple AirTag

Apple AirTag

Також, імовірно, “Grogu” підтримуватиме Bluetooth Low Energy та надширокосмуговий UWB-зв’язок (обидва флагманські мобільні пристрої Google Pixel 6 Pro і Pixel 7 Pro підтримують UWB, але застосування поки було обмежено такими функціями, як Nearby Share). 

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

Попри те, що UWB пропонує набагато більшу точність, ніж Bluetooth для пошуку зниклих гаджетів (показує як оцінку відстані, так і напрямки до мітки), Войцеховськи стверджує, що його підтримка не буде обов’язковою умовою для екосистеми Google під назвою Finder Network.

Google може анонсувати продукт під час конференції розробників Google I/O десь у травні 2023 року, а трекери можуть бути випущені разом із новими пристроями Pixel восени. 

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...