Google створює альтернативу Apple AirTag — трекер місцезнаходження з модулями UWB та BLE під кодовою назвою “Grogu”

Опубликовал
Катерина Даньшина

Розробник Куба Войцеховськи повідомляє, що Google працює над пристроєм для пошуку девайсів — схожим на трекери AirTag від Apple.

Пристрій має кодову назву “Grogu” (Грогу — ім’я малюка Йоди із серіалу “Мандалорець”), а також альтернативні назви “GR10” та “Groguaudio”. Войцеховськи припускає, що трекер випустять з кількома кольорами панелей, а також вбудованим динаміком, який допоможе користувачам знайти зниклий пристрій за допомогою звуку, подібного до Apple AirTag

Apple AirTag

Також, імовірно, “Grogu” підтримуватиме Bluetooth Low Energy та надширокосмуговий UWB-зв’язок (обидва флагманські мобільні пристрої Google Pixel 6 Pro і Pixel 7 Pro підтримують UWB, але застосування поки було обмежено такими функціями, як Nearby Share). 

Курс Java developer від Mate academy.
Java developer: підготуємо вас до карʼєри в IT з нуля. Допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

Попри те, що UWB пропонує набагато більшу точність, ніж Bluetooth для пошуку зниклих гаджетів (показує як оцінку відстані, так і напрямки до мітки), Войцеховськи стверджує, що його підтримка не буде обов’язковою умовою для екосистеми Google під назвою Finder Network.

Google може анонсувати продукт під час конференції розробників Google I/O десь у травні 2023 року, а трекери можуть бути випущені разом із новими пристроями Pixel восени. 

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...