Хакери ГУР зламали податкову росії, знищили дані та паралізували роботу – повне відновлення неможливе

Опубликовал
Андрей Русанов

Кіберпідрозділи ГУР МО України здійснили чотири дні тому успішну спецоперацію у росії. Внаслідок двох кібератак федеральна податкова служба рф досі повністю паралізована. Були знищені усі дані та їхні бекапи, їхнє відновлення у вигляді як до операції неможливе. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Кіберрозвідники дісталися до одного з головних захищених серверів фнс рф та у 2300+ місцевих серверів по усій росії та окупованого Криму. Всі вони отримали шкідливе ПЗ. Також була атакована російська IT-компанія, яка працювала на податкову як банк даних.

Результатом кібератак стало знищення файлів конфігурації, які забезпечували роботу усієї розгалуженої служби збирання податків, а також усієї бази даних та її бекапів. Зв’язок між центральним та місцевими відділеннями, а також з допоміжною компанією – паралізований. Інтернет-трафік російської податкової цілком контролюється воєнною розвідкою України.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Фактично повністю була знищена електронна інфраструктура фнс та більшість її даних. Чотири дні відновлювальних робіт не принесли успіху. Фахівці кажуть, що не вдасться і за місяць. Відновлення даних у повному обсязі неможливе.

 

Disqus Comments Loading...