Рубрики НовиниMilitary Tech

Хакери зламали іранську Sahara Thunder — один Shahed-136 для росії коштує від $193 тис. до $375 тис.

Опубликовал
Вадим Карпусь

Група хакерів Prana Network зламала поштові сервери іранської компанії IRGC Sahara Thunder. На них вдалося знайти інформацію про виробництво ударних безпілотників Shahed-136 для росії. Виявлені дані оприлюднили в мережі на сайті simorgh.io.

Згідно з оприлюдненими даними, іранці спочатку захотіли отримувати за один БПЛА Shahed-136 суму, еквівалентну $375 тис. Однак в ході переговорів росіянам вдалося знизити ціну. В результаті сторони домовились про наступні умови:

  • Ціна $193 тис. за один БПЛА Shahed-136 при закупівлі 6000 одиниць;
  • Ціна $290 тис. за один БПЛА Shahed-136 при закупівлі 2000 одиниць.

Загальна вартість контракту на виробництво, включаючи передачу технологій, обладнання, 6000 комплектів БПЛА, програмного забезпечення, складає $1,75 млрд. За смертоносний товар росія розраховувалася золотом.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Виявлені документи також свідчать, що на 2022 рік росія планувала випустити за ліцензією на своїх потужностях 6 тис. іранських дронів протягом 2,5 років.

Як свідчать плани на 2023 рік, за умови повної локалізації виробництва з мінімальним постачанням іранських комплектуючих прогнозована собівартість виробництва Shahed-136 має скласти 4,4 млн рублів ($48,8 тис.) за одиницю. Водночас вартість реалізації повинна була становити 14,9 млн рублів ($165,5 тис.). Ймовірно, більш ніж 3-кратне здорожчання повинно було покривати витрати на ліцензійне виробництво, додаткові витрати та інвестиції у підприємство.

Хакери також опублікували технологію виробництва, схеми, логістика.

Джерело: Мілітарний

Disqus Comments Loading...