Рубрики Новини

HP звільнить до 6000 співробітників за наступні три роки – компанія розраховує заощадити 1,4 млрд до кінця 2025 фінансового року

Опубликовал
Андрей Русанов

Відомий виробник ПК планує звільнити до 6000 співробітників у наступні роки. Скорочення є частиною ширшої реструктуризації, яку HP оголосила недавно. За оцінками компанії, її «План трансформації готовності до майбутнього» дозволить заощадити 1,4 млрд до кінця 2025 фінансового року, частково за рахунок скорочення персоналу мінімум на 4000 співробітників.

«Компанія розраховує скоротити глобальну чисельність персоналу приблизно на 4000-6000 співробітників», – йдеться в повідомленні HP. «Очікується, що ці дії будуть завершені до кінця 2025 фінансового року».

У HP працює близько 51 тис. Співробітників по всьому світу. В останньому фінансовому кварталі виручка компанії впала більш ніж на 11% у річному обчисленні до $14,8 млрд. Генеральний директор Енріке Лорес звинувачує у незадовільних результатах макроекономічні умови та зниження попиту на ПК та принтери компанії.

Лорес заявив, що план реструктуризації HP «дозволить краще обслуговувати наших клієнтів та сприяти створенню довгострокової цінності за рахунок скорочення наших витрат та реінвестування у ключові ініціативи зростання, щоб позиціонувати наш бізнес у майбутньому».

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

HP – одна з багатьох технологічних компаній, що оголосила про значні скорочення робочих місць в останні тижні. Twitter звільнив тисячі працівників після того, як Ілон Маск придбав компанію, Meta скорочує 11 000 співробітників, Amazon також оголосив про скорочення робочих місць цього місяця.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...