Рубрики Новини

Amazon офіційно повідомив співробітникам про скорочення — вони триватимуть до початку 2023 року

Опубликовал
Катерина Даньшина

Коли розпочнуться звільнення в Amazon та скільки людей залишать компанію — поки не уточнюють.

Скорочення в Amazon, про які стало відомо в середу, триватимуть до початку 2023 року, заявив генеральний директор компанії Енді Джессі у листі до співробітників, опублікованому вчора

Джессі сказав, що протягом останніх кількох років компанія “швидко наймала працівників”, але “економіка нині в складній ситуації”. Оскільки річне планування тепер продовжується на наступний, 2023 рік, “буде більше скорочень посад, бо керівники продовжать вносити корективи”. 

CEO Amazon не уточнив, скільки людей буде звільнено та коли розпочнеться процес, але зазначив, що скорочення торкнуться “магазинів і організацій PXT (people, experience and technology). Він додав, що компанія повідомить постраждалих співробітників задовго до того, як буде оприлюднено інформацію про будь-які звільнення.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

У середу керівник апаратного підрозділу Amazon Дейв Лімп заявив, що компанія консолідує команду і “деякі посади більше не будуть потрібні”. Згідно зі звітом The New York Times, в результаті змін може бути скорочено до 10 000 робочих місць.

Варто зазначити, що 10 000 працівників становлять лише 3% корпоративних співробітників компанії та менш як 1% її глобальної робочої сили (налічує понад 1,5 мільйона осіб і здебільшого складається з працівників, що працюють погодинно). Якщо цифра виявиться точною, це стане найбільшим скороченням в історії Amazon. Компанія скоротила 1500 робочих місць у 2001 році під час краху доткомів, що на той час становило 15% її персоналу. А також звільнила кілька сотень корпоративних співробітників на початку 2018 року, після чергового періоду швидкого розширення.

Компанія заявила, що надасть співробітникам “пакет, який включає виплату при звільненні, тимчасові пільги та зовнішню підтримку працевлаштування”. Деякі працівники також зможуть обійняти інші посади в компанії.

Amazon — ще один технологічний гігант, який запровадив масові звільнення за останні кілька тижнів. Meta скоротила 11 000 робочих місць, що стало найбільшим звільненням в історії компанії, а Twitter нещодавно попрощався з приблизно половиною свого персоналу та тисячами підрядників. Крім того, повідомляється, що десяток співробітників Twitter залишили компанію після того, як розкритикували свого нового генерального директора Ілона Маска, та ще сотні — після його “жорсткого ультиматуму”.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...