Рубрики НовиниСофт

IBM йде з росії повністю, а Microsoft «суттєво скоротить» бізнес в країні-агресорі — це зачепить понад 400 співробітників

Опубликовал
Володимир Скрипін

З кожним днем все більше технологічних та фінансових компаній залишають російський ринок через розв’язану рф повномасштабну війну в Україні. Майже одночасно список поповнили ще дві відомі транснаціональні компанії — IBM та Microsoft. Перша вирішила повністю залишити російський ринок, а друга «суттєво скоротить» бізнес в країні-агресорі, що своєю чергою зачепить понад 400 співробітників.

Наприкінці березня Reuters повідомляв, що співробітники Microsoft, SAP SE та IBM не розділяють рішення керівництва продовжувати бізнес у рф з клієнтами, які не потрапили під санкції, та закликають повністю припинити будь-які операції.

На початку березня «Блакитний гігант» призупинив усі постачання клієнтам у росії, а зараз вирішив повністю вийти з країні-агресора. Рішення ухвалили 30 травня у зв’язку із війною, що триває в Україні з 24 лютого. Гендиректор IBM Арвінд Крішна пообіцяв, що керівництво надасть російським співробітникам «всю необхідну підтримку в перехідний період».

Щодо Microsoft, 4 березня редмондський гігант повідомив, що призупиняє продажі товарів та надання послуг у росії, проте не повністю, а частково. Тепер керівництво Microsoft прийняло рішення «суттєво скоротити операції в росії». Повідомляється, що нові обмеження зачеплять понад 400 співробітників. Чи означає це скорочення штату, не уточняється.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«Ми тісно співпрацюємо з ними, щоб забезпечити повну підтримку в цей скрутний час»

із заяви представника Microsoft виданню Bloomberg

Раніше бізнес у рф призупинив американський технологічний гігант Oracle.

 

Disqus Comments Loading...