Новини Софт 08.06.2022 о 15:40 comment views icon

IBM йде з росії повністю, а Microsoft «суттєво скоротить» бізнес в країні-агресорі — це зачепить понад 400 співробітників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

З кожним днем все більше технологічних та фінансових компаній залишають російський ринок через розв’язану рф повномасштабну війну в Україні. Майже одночасно список поповнили ще дві відомі транснаціональні компанії — IBM та Microsoft. Перша вирішила повністю залишити російський ринок, а друга «суттєво скоротить» бізнес в країні-агресорі, що своєю чергою зачепить понад 400 співробітників.

Наприкінці березня Reuters повідомляв, що співробітники Microsoft, SAP SE та IBM не розділяють рішення керівництва продовжувати бізнес у рф з клієнтами, які не потрапили під санкції, та закликають повністю припинити будь-які операції.

На початку березня «Блакитний гігант» призупинив усі постачання клієнтам у росії, а зараз вирішив повністю вийти з країні-агресора. Рішення ухвалили 30 травня у зв’язку із війною, що триває в Україні з 24 лютого. Гендиректор IBM Арвінд Крішна пообіцяв, що керівництво надасть російським співробітникам «всю необхідну підтримку в перехідний період».

Щодо Microsoft, 4 березня редмондський гігант повідомив, що призупиняє продажі товарів та надання послуг у росії, проте не повністю, а частково. Тепер керівництво Microsoft прийняло рішення «суттєво скоротити операції в росії». Повідомляється, що нові обмеження зачеплять понад 400 співробітників. Чи означає це скорочення штату, не уточняється.

«Ми тісно співпрацюємо з ними, щоб забезпечити повну підтримку в цей скрутний час»

із заяви представника Microsoft виданню Bloomberg

Раніше бізнес у рф призупинив американський технологічний гігант Oracle.

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Oracle з Україною! Американський технологічний гігант призупиняє роботу в рф

 


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: