ICANN виділила $1 млн Україні на підтримку доменної системи

Опубликовал
Володимир Скрипін

Інтернет-корпорація ICANN виділить $1 млн допомоги Україні. Кошти спрямують на підтримку доменної системи, що допоможе підвищити стабільність її роботи, повідомляє пресслужба Мінцифри.

Важливість стабільної роботи доменної системи важко переоцінити, адже саме завдяки доменам всі ми звикли заходити на вебсайти за допомогою зрозумілих і легких для запам’ятовування адрес, наприклад google.com або apple.com.

Після початку повномасштабного російського вторгнення доменна система України зазнала масованих кібератак, які наразі продовжуються. Тож виникла гостра потреба убезпечити та зміцнити інфраструктуру, щоб українці й надалі могли шукати, отримувати та поширювати інформацію в інтернеті. Для цього Мінцифра спільно з українськими стейкхолдерами доменної індустрії домовилася, що інтернет-корпорація ICANN виділить Україні фінансування в розмірі $1 млн фінансової допомоги. Кошти дозволять провести модернізації для забезпечення безперебійного доступу до інтернету.

Наразі Мінцифра спільно з командами інтернет-провайдерів, адміністраторів та реєстраторів доменів продовжує підтримувати стабільну роботу інтернету в умовах збройної агресії.

Онлайн-курс "HR-менеджер" від Laba.
Оновитіть HR-стратегію, оптимізуйте HR-процеси та прокачайте бренд роботодавця.Досвід та особистий фідбек від експертів HR-сфери.Курс схвалено HRCI, містить 80% практики.
Детальніше про навчання

Раніше Україна звернулася до ICANN з відкритим листом, у якому закликала організацію відкликати російські домени та закрити кореневі сервери DNS.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін