Рубрики Новини

IKEA призупинила діяльність у росії та білорусі

Опубликовал
Тетяна Нечет

Одна з найбільших у світі торгових мереж із продажу меблів та товарів для дому — IKEA — закриває свої магазини в росії та припиняє закупівлі в цій країні та білорусі через війну проти України. Про це повідомила пресслужба компанії у Twitter.

“Війна вже мала величезний вплив на людину. Це також призводить до серйозних перебоїв у ланцюжку постачання та умов торгівлі. З усіх цих причин групи компаній вирішили тимчасово призупинити діяльність IKEA в росії”, — сказано в повідомленні.

Зокрема, група Inter IKEA вирішила призупинити всі виробничі операції IKEA Industry у росії. Це також означає, що поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів припиняються. Ingka Group прийняла рішення призупинити всі операції IKEA Retail у росії, тоді як торговельні центри Mega, як і раніше, будуть відкриті.

Напередодні власник материнської компанії IKEA (Ingka Group) повідомив агентству Reuters, що очікується підвищення цін у середньому на 12% цього фінансового року порівняно з 9% раніше на тлі різкого зростання цін на сировину та збоїв у ланцюжку поставок.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Inter IKEA відповідає за постачання, а Ingka Group є основним глобальним рітейлером з 17 магазинами в Росії та одним розподільчим центром. З серпня минулого року росія була 10-м за величиною ринком для IKEA з роздрібним продажем у розмірі 1,6 млрд євро (1,8 млрд доларів США), або 4% від загального обсягу роздрібного продажу.

Рішення про зупинення операцій у росії торкнеться 15 тис. співробітників. Менеджер Ingka Group з роздрібних операцій Толга Онку сказав, що всі працівники отримуватимуть зарплату в рублях, як мінімум, протягом наступних 3 місяців.

Крім того, IKEA працює разом із гуманітарними організаціями. Зокрема Фонд IKEA, який фінансується Ingka Foundation, оголосив про пожертвування у розмірі 20 мільйонів євро на гуманітарну допомогу вимушено переселеним через війну людям. Крім того, Inter IKEA Group та Ingka Group виділять по 10 мільйонів євро Управлінню ООН у справах біженців, Save the Children та іншим організаціям.

Disqus Comments Loading...