Новини Новини 03.03.2022 о 15:42 comment views icon

IKEA призупинила діяльність у росії та білорусі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяня Нечет

Автор новин

Одна з найбільших у світі торгових мереж із продажу меблів та товарів для дому — IKEA — закриває свої магазини в росії та припиняє закупівлі в цій країні та білорусі через війну проти України. Про це повідомила пресслужба компанії у Twitter.

“Війна вже мала величезний вплив на людину. Це також призводить до серйозних перебоїв у ланцюжку постачання та умов торгівлі. З усіх цих причин групи компаній вирішили тимчасово призупинити діяльність IKEA в росії”, — сказано в повідомленні.

Зокрема, група Inter IKEA вирішила призупинити всі виробничі операції IKEA Industry у росії. Це також означає, що поставки від усіх субпостачальників до цих підрозділів припиняються. Ingka Group прийняла рішення призупинити всі операції IKEA Retail у росії, тоді як торговельні центри Mega, як і раніше, будуть відкриті.

Напередодні власник материнської компанії IKEA (Ingka Group) повідомив агентству Reuters, що очікується підвищення цін у середньому на 12% цього фінансового року порівняно з 9% раніше на тлі різкого зростання цін на сировину та збоїв у ланцюжку поставок.

Inter IKEA відповідає за постачання, а Ingka Group є основним глобальним рітейлером з 17 магазинами в Росії та одним розподільчим центром. З серпня минулого року росія була 10-м за величиною ринком для IKEA з роздрібним продажем у розмірі 1,6 млрд євро (1,8 млрд доларів США), або 4% від загального обсягу роздрібного продажу.

Рішення про зупинення операцій у росії торкнеться 15 тис. співробітників. Менеджер Ingka Group з роздрібних операцій Толга Онку сказав, що всі працівники отримуватимуть зарплату в рублях, як мінімум, протягом наступних 3 місяців.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Крім того, IKEA працює разом із гуманітарними організаціями. Зокрема Фонд IKEA, який фінансується Ingka Foundation, оголосив про пожертвування у розмірі 20 мільйонів євро на гуманітарну допомогу вимушено переселеним через війну людям. Крім того, Inter IKEA Group та Ingka Group виділять по 10 мільйонів євро Управлінню ООН у справах біженців, Save the Children та іншим організаціям.

Spotify закриє офіс у Росії у відповідь на вторгнення в Україну. Доступ до платформи для росіян не обмежать

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: