Рубрики НовиниWTF

Ілон Маск більше не проти купити Twitter за ті ж самі $44 млрд — Bloomberg

Опубликовал
Катерина Даньшина

Ілон Маск відправив ще одного листа з пропозицією купити Twitter по 54,20 долара за акцію – тій самій ціні, яку він спочатку пропонував у квітні, перш ніж спробувати відмовитися від угоди, повідомив Bloomberg на основі інформації анонімних джерел. Угода може відбутися вже у п’ятницю.

Торгівля акціями Twitter була ненадовго зупинена, проте після цього акції виросли на 18%. Компанія поки що офіційних коментарів не дала.

Маск і Twitter вже кілька місяців не можуть дійти згоди щодо угоди. Після пропозиції придбати компанію, Ілон спробував скасувати угоду, заявивши, що Twitter збрехав про кількість ботів на платформі. Компанія, у свою чергу, подала до суду на Маска, щоб змусити його дотриматися попередньої домовленості – дату розгляду справи було призначено на 17 жовтня.

За словами анонімного джерела, у юридичної команди Маска виникло відчуття, що справа йде не дуже добре, оскільки суддя Кетелін Сент-Джей Маккормік “неодноразово виступала на боці Twitter у досудових ухвалах”.

English For Tech course.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Минулого тижня було оприлюднено листування, яке фігурувало у судових документах. Повідомлення відзначилися тим, що в них не було обговорень побоювань щодо ботів. Натомість видно, що Маск конфліктував із генеральним директором Twitter Парагом Агравалом, який просив Ілона припинити постити негативні твіти про компанію.

Крім того, на попередньому досудовому слуханні, компанії, найняті для аналізу кількості ботів у соцмережі, оголосили зовсім не ту інформацію, яку очікував почути Маск. Одна компанія підтвердила дані Twitter, інша припустила, що 11% користувачів соцмережі були несправжніми… але цей аналіз не був статистично достовірним.

Маск – відомий прихильник Signal, додатку для конфіденційного обміну повідомленнями, який може автоматично видаляти повідомлення користувачів. Виявилося, що його використання може вилитися в проблему, наприклад, коли листування знадобиться для судового процесу. Twitter також попросив у судді “покарати” Маска за втрачені повідомлення.

Раніше Маск заявив у приватних повідомленнях, що купувати Twitter немає сенсу з урахуванням можливої ​​Третьої світової війни. А буквально вчора підприємець “відзначився” постом із безглуздим опитуванням про «мир між Україною та Росією» — він, серед іншого, запропонував віддати окупантам Крим.

Джерело: The Verge, Bloomberg

Disqus Comments Loading...