Ілон Маск назвав «обмеженим» уявлення Білла Гейтса про ШІ — те саме він казав про Цукерберга у 2017 році

Опубликовал
Андрей Русанов

Ілон Маск розкритикував Білла Гейтса та його розуміння штучного інтелекту. «Я пам’ятаю перші зустрічі із Гейтсом. Його розуміння ШІ було обмеженим. Таким і залишається», — написав Маск у Twitter.

Голова Tesla та SpaceX відповів на повідомлення іншого користувача щодо контактів Гейтса з OpenAI ще у 2016 році та його загальне оптимістичне ставлення до ШІ. Нещодавно у своєму блозі Білл Гейтс написав про те, як ШІ може змінити ринок праці, охорону здоров’я та освіту.

У 2015 році Маск став співзасновником OpenAI пожертвувавши компанії $1 млрд. У 2018 році мільярдер залишив раду директорів компанії і з того часу критикував її та Microsoft. Він заявляв, Що OpenAI, яку спочатку було засновано як некомерційну організацію з відкритим вихідним кодом, стала “компанією із закритим вихідним кодом, що приносить максимальний прибуток, фактично контрольованою Microsoft”.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

На початку 2018 року Сем Альтман та інші співзасновники OpenAI відхилили пропозицію Маска очолити компанію.

Microsoft інвестувала $1 млрд доларів у OpenAI 2019 року. Партнерство дозволило компанії ліцензувати технологію штучного інтелекту. З того часу Microsoft оголосила про плани на багаторічні багатомільярдні інвестиції в компанію та вкласти у неї $10 млрд, після чого запустила нову версію своєї пошукової системи Bing з вбудованим ШІ від OpenAI.

Білл Гейтс не завжди був великим прихильником OpenAI. Коли Microsoft вперше задумалася про партнерство з цією фірмою, він висловив сумнів у технологіях компанії. Джерела стверджують, що засновник Microsoft був дуже захоплений аналізом технології OpenAI у 2019 році, але сумнівався у здатності ШІ розуміти та пов’язувати з контекстом людську мову.

Маск та Гейтс змагаються не вперше. Двоє членів клубу найбагатших людей планети вперше розійшлися у думках у 2020 році щодо серйозності пандемії COVID-19. Також Маск казав, що його “розмови з Гейтсом були невтішними” після того, як Гейтс сказав, що вирішив купити Porsche Taycan замість Tesla. CEO Tesla звинуватив Гейтса в короткому продажу акцій автомобільної компанії та ледве не перейшов межу особистих образ.

Останнім кроком Ілона Маска в області ШІ стала публікація «Інститутом майбутнього життя», що фінансується «Фондом Маска» відкритого листа про необхідність припинення розробки більш досконалих моделей ШІ та створення регулювальних органів з цього питання. Крім Маска, лист підписали понад 1000 фахівців та відомих осіб, включаючи Стіва Возняка та Юваля Харарі.

Раніше Маск вже висловлював подібні погляди та публікував відкритий лист з закликом заборонити бойових роботів. У тому ж 2017 році він мав таку саму розмову з Марком Цукербергом, з яким також розійшовся у думках.

Джерело: Insider

Disqus Comments Loading...