Рубрики НовиниСофт

Ілон Маск повідомив, що угода з Twitter призупинена до з’ясування деталей щодо фейкових акаунтів. Акції соцмережі обвалилися на 20%

Опубликовал
Тетяна Нечет

Американський мільярдер Ілон Маск наприкінці квітня повідомив про покупку Twitter за 44 млрд доларів. Але 13 травня він заявив про тимчасове зупинення угоди. Процес відновиться, як тільки буде отримана інформація про кількість фейкових та спам-акаунтів у мікроблозі (вона не повинна перевищувати 5% від загальної кількості зареєстрованих користувачів). Про це Маск написав у себе у Twitter.

«Угода по Twitter тимчасово призупинена в очікуванні подробиць, що підтверджують розрахунки, згідно з якими спам/фальшиві облікові записи дійсно становлять менше ніж 5% користувачів», — йдеться у публікації.

На тлі цієї новини акції соцмережі впали на понад 20% на передринкових торгах, пише The Times.

За даними Reuters, Twitter оцінив кількість фальшивих або спам-акаунтів у менш ніж 5% від загальної кількості щоденних активних користувачів, що монетизуються (станом на перший квартал 2022 року). Загалом мікроблог станом на цей період мав 229 мільйонів користувачів, яким показувалася реклама.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Інформація набула публічного розголосу через кілька днів після того, як генеральний директор Tesla Ілон Маск написав у Twitter, що одним з його пріоритетів буде видалення «спам-ботів» з платформи. У заяві Twitter сказано, що соцмережа зіткнулася з низкою ризиків та «потенційною невизначеністю щодо планів та стратегії на майбутнє».

Закриття угоди з купівлі Маском соцмережі очікується до 24 жовтня 2022 року. Якщо вона зірветься з вини підприємця, йому доведеться заплатити 1 млрд доларів.

Disqus Comments Loading...