Рубрики НовиниСофт

Офіційно: Ілон Маск купує Twitter за $44 млрд

Опубликовал
Володимир Скрипін

Як і очікувалося, тільки що пролунало офіційне підтвердження, що рада директорів Twitter  прийняла пропозицію Ілона Маска та одноголосно схвалила угоду щодо продажу соцмережі.

Сторони досягли відповідних домовленостей, а сума угоди склала 44 мільярди доларів з розрахунку 54,2 долара за кожну звичайну акцію — це та сама «краща та остаточна» пропозиція від найбагатшої людини у світі, що була зроблена 14 квітня, і вона на 38% вище вартості акцій станом на 1 квітня, коли стало відомо про купівлю CEO Tesla та SpaceX 9%-го пакета акцій компанії. Угоду хочуть закрити до кінця 2022 року, але спочатку, як завжди у таких випадках, її мають схвалити регулятори та акціонери. Після цього компанія Twitter змінить форму власності — з публічної на приватну.

Як саме зміниться політика та керівний склад Twitter після переходу у приватні руки, поки що можна тільки гадати.

Ілон Маск — палкий шанувальник та один із найвпливовіших активних користувачів соцмережі з аудиторією 83,6 млн підписників. Коли бізнесмен повідомив про плани придбати соцмережу 14 квітня, то підкреслив має намір перетворити Twitter, яку останні кілька років часто критикують за політику модерації, у світову «платформу свободи слова». Незадовго до офіційного оголошення підписання угоди Ілон Маск написав у Twitter, що дуже сподівається і надалі бачити в соцмережі своїх найлютіших критиків, адже це і є свобода слова. Коментуючи підписання угоди, бізнесмен підкреслив, що має намір зробити Твіттер кращим як соціальну платформу і «розкрити його потенціал».

Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

«Свобода слова — це наріжний камінь демократії, а Twitter — цифровий майданчик, де обговорюються теми, які життєво важливі для майбутнього людства.

Я хочу зробити Twitter ще кращим — зокрема, запуском нових функцій, опублікувати алгоритми у відкритий доступ, щоб завоювати довіру користувачів, позбутися спам-ботів та підтвердити акаунти кожної живої людини.

Twitter має величезний потенціал, і я згораю від нетерпіння почати роботу з компанією та спільнотою користувачів, щоб розкрити його».

Ілон Маск,

бізнесмен, співзасновник, а також CEO Tesla та SpaceX

Twitter, безперечно, одна з найкращих соцмереж сучасності, але проблем справді вистачає — взяти хоч би давню проблему з криптошахраями та ботів, які грають величезну роль у російсько-українській війні (модерація не справляється і постійно блокує акаунти українських активістів та волонтерів). Чи вийде в Ілона Маска виправити проблеми Twitter та зробити його кращим, час покаже. І поки одна частина не може дочекатися тієї самої кнопки редагування твітів, інша частина шукає інструкції, як деактивувати обліковий запис (та врешті покінчити з думскролінгом).

Disqus Comments Loading...