Ілон Маск пригрозив топменеджменту Tesla звільненням, якщо ті відмовляться повертатися до офісу після скасування обмежень COVID-19

Опубликовал
Максим Григор'єв

Ілон Маск вимагає від керівників повернутися з дистанційної роботи та проводити в офісі щонайменше 40 годин на тиждень. Це стало відомо з електронного листа, який голова Tesla надіслав співробітникам.

У листі із заголовком «Видалена робота більше не прийнятна» сказано, що якщо керівний склад не захоче повернутися, їм доведеться покинути компанію.

Маск уточнив, що офіс «має бути головним робочим місцем, а не віддаленою філією».

Онлайн-курс "Data Science with Python" від robot_dreams.
Навчіться користуватися бібліотеками Python для розв’язання задач дата-саєнтистики, обробки масивів даних та побудови ML-моделей.
Програма курсу і реєстрація

У Twitter Маск не підтвердив, що лист є справжнім. Але відповідаючи користувачу, який попросив прокоментувати справжність і висловив думку, що «прихід на роботу – це застаріла концепція», голава Tesla написав: «Вони повинні вдавати, що працюють в іншому місці».

Bloomberg пише, що авторитарний стиль Маска виявлявся неодноразово. За два тижні до угоди з придбання Twitter, венчурний капіталіст та підприємець із Кремнієвої долини Кіт Рабуа, написав:

«Співробітників Twitter чекає грубе пробудження. Ілон одного разу погрожував звільнити всіх інтернів за довгу чергу за кавою в SpaceX і встановив камери, щоб цього більше не повторилося».

Видання також розповідає про ситуацію на заводі автовиробника у Шанхаї. Тисячі співробітників були фактично заблоковані через пандемію протягом декількох місяців, працюючи по 12 годин на зміну та шість днів на тиждень. Багато хто спав у заводських цехах.

Disqus Comments Loading...