Рубрики Новини

Ілон Маск, теоретично, засмучений тим, що інвестори Tesla втратили гроші через його твіти

Опубликовал
Вадим Карпусь

Ілон Маск виступив на третій день показань свідків у судовому процесі, ініційованому групою інвесторів Tesla. Позивачі стверджують, що публікації Маска у Twitter у 2018 році, коли він писав про можливу приватизацію Tesla, коштували їм мільйони доларів. Під час свого виступу Маск був близький до того, щоб висловити жаль через фінансові втрати інвесторів Tesla, які стали результатом його твітів.

На питання адвоката позивачів Ніколаса Порріта, чи шкодує він про шкоду, заподіяну його твітами, Маск насамперед образив Порріта та його юридичну фірму.

«Реальність така, що інвестори Tesla неймовірно щасливі, а ви їх не представляєте», – сказав Маск.

Ця фраза викликала різкий докір із боку судді окружного суду Едварда Чена.

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Далі Маск продовжив:

«Я ніколи не хочу, щоби інвестор втрачав гроші. Якби він зробив це на основі твіту, мабуть, мені було б сумно через це. Але інвестори на публічних ринках постійно купують та продають акції. Загалом вони справилися дуже добре».

Судді Чену кілька разів доводилося зупиняти Маска. Кілька разів Маск намагався згадати у своїх свідченнях про те, що «Tesla сьогодні коштує в 10 разів більше», ніж у 2018 році, попри припис суду утриматися від коментарів щодо поточної вартості компанії. Він також продовжував критикувати групові позови та юридичні компанії, які ведуть такі справи в судах, хоча Чен попередив його, що це не відповідає правилам.

Очікується, що розгляд цієї справи триватиме упродовж тижня. За цей час повинні встигнути виступити додаткові свідки, пов’язані з Tesla у минулому чи нині. У рамках судового засідання присяжним потрібно буде вирішити, чи несе Маск відповідальність за потенційно мільярдні збитки інвесторів Tesla. У разі програшу Маск може нести відповідальність за збитки у мільярди доларів.

Джерело: The Verge

  • 7 серпня Ілон Маск повідомив у Twitter, що хоче зробити Tesla приватною компанією і готовий викупити з біржі всі акції за ціною $420 за штуку. Так він хотів розповісти про новину одразу всім інвесторам замість приватного спілкування із найбільшими з них. Після цієї заяви акції Tesla різко подорожчали більш ніж на 10% (з $340 до $370), через що біржам довелося припинити торги.
  • Після цього повідомлення Комісія з цінних паперів та бірж США почала перевірку, а деякі інвестори подали на Маска до суду.
  • Спочатку Маск стверджував, що фінансування приватизації вже забезпечене. Але пізніше з'ясувалося, що переговори з суверенним фондом Саудівської Аравії та іншими потенційними джерелами фінансування ще тривають.
  • 16 серпня The New York Times розповіла, що деякі члени ради директорів стурбовані станом Маска та станом справ у Tesla. Маск сказав газеті, що через дуже складний рік у Tesla він дуже вимотаний, працює по 120 годин на тиждень і практично не спить. Водночас він не планує відмовлятися від посад голови ради директорів і генерального директора Tesla.
  • 25 серпня Ілон Маск розповів, що справді хотів перетворити Tesla на приватну компанію, але він передумав після консультацій з інвесторами та фінансовими експертами.
  • Пізніше Комісія з цінних паперів та бірж звинуватила Ілона Маска в шахрайстві й вимагала заборонити йому керувати публічними компаніями.
Disqus Comments Loading...