Рубрики НовиниWTF

Індійський актор пожартував про посадку Chandrayaan 3 на Місяць — за нього взялася поліція

Опубликовал
Катерина Даньшина

Три роки тому Індія намагалася посадити на Місяць невеликий космічний корабель в рамках місії Chandrayaan 2, однак зіткнулася з проблемами із телеметрією. Друга спроба відбудеться вже сьогодні, о 14:50, а за процесом слідкуватиме уся країна, та й світ, хоча успіх далеко не гарантований – особливо після того, як минулими вихідними російський космічний корабель «Луна-25» «‎нештатно» протаранив Місяць.

Утім, попри національний запал, один мешканець країни, відомий індійський актор і політик Пракаш Радж, вирішив пожартувати з події у соцмережі, раніше відомій як Twitter. Він додав зображення індійця, разюче схожого на керівника індійського космічного агентства ISRO К. Сівана, який різко переливає чай з однієї чашки в іншу, та підписав: «Термінові новини: Перше фото з Місяця від Vikram».

Радж сам заявив, що це був жарт – хоча людям не дуже сподобалося його почуття гумору. У відповідях багато хто припускав, що чоловік бажає невдачі місії Chandrayaan 3, оскільки це кине негативне світло на правлячу партію Індії, Індійську народну партію, і прем’єр-міністра країни Нарендра Моді. Радж програв місцеві вибори у 2019 році як незалежний кандидат.

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

Деякі організації навіть подали скаргу до поліції на Пракаша, а в новинах згодом з’явилися повідомлення, що чоловіка «‎зареєстрували» та почали розслідування, але невідомо чи взяли під варту.

Джерело: Ars Technica

Disqus Comments Loading...