Рубрики Новини

«Інформатика NewG». Мінцифри та МОН відновлюють проєкт із модернізації шкільної програми з інформатики

Опубликовал
Володимир Скрипін

Проєкт «Інформатика NewG», який передбачає оновлення шкільного курсу інформатики, відновлюється, повідомила пресслужба Кабміну.

У грудні 2021 року МОН та Мінцифра ініціювали оновлення навчального предмета «Інформатика» в межах широкої реформи ІТ-освіти в Україні, але процес зупинися після початку повномасштабного вторгнення росії, а тепер робота в цьому напрямку відновлюється, адже ця війна показала, наскільки важливо мати цифрові навички.

Проєкт передбачає створення та пілотування нових освітніх ресурсів для навчання предмету «Інформатика» для всіх класів. Після апробації та вдосконалення нові освітні ресурси буде розміщено у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн для всіх закладів загальної середньої освіти.

Проєктом також передбачено залучення найкращих українських та європейських експертів, а також представників ІТ-кластерів та ІТ-асоціацій України, які вже готові надати зі свого боку технологічну експертизу для ефективного впровадження новітніх цифрових технологій у викладання, навчання та оцінювання учнів.

Курс-професія "Копірайтер" від Skvot.
40 занять — і ти з упевненістю, скілами та портфоліо зможеш тиснути Apply на вакансії копірайтера.Досвідом і ключами поділяться 2 лекторки та запрошені спікери.
Детальніше про курс

Наразі відбувається добір вчителів інформатики та закладів освіти, які пілотуватимуть новий вміст та ресурси у 2022–2023 навчальному році. Зацікавлені вчителі інформатики, якщо такі є серед наших читачів, можуть заповнити форму заявки для участі в проєкті за цим посиланням. Заявки приймаються до кінця дня 29 травня 2022 року.

1 вересня 2022 року розпочнеться пілотування проєкту в 50 закладах загальної середньої освіти, а з 1 вересня 2023 року оновлений зміст предмета інформатики для закладів загальної середньої освіти буде реалізовуватися на загальнодержавному рівні.

Проєкт «Інформатика NewG» ініційовано Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством освіти і науки України за підтримки програми EU4DigitalUА (FIIAPP). Детальнішу інформацію про ініціативу незабаром обіцяють опублікувати сайтах Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України та ІМЗО МОН України.

Disqus Comments Loading...