Новини Софт 24.07.2024 о 17:27 comment views icon

Інструмент, який шукав галактики, тепер працює як діпфейк-детектор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Кажуть, що очі – це дзеркало душі. Тепер дослідники стверджують, що вони також можуть бути надійним засобом виявлення діпфейків. Для цього також знадобиться заручитись інструментами, які використовуються для вивчення галактик та зазирнути ними в очні яблука. Річ у тому, як світло відбивається в очах, каже Адеджумоке Оволабі, студент магістратури Університету Халл у Великій Британії.

Оволабі працював разом з Кевіном Пімбблетом, професором астрофізики та директором Центру передового досвіду в галузі науки про дані, штучного інтелекту та моделювання. Разом вони порівнювали реальні зображення людей з діпфейками, створеними ШІ. Щоб проаналізувати відбиття світла в очах обох груп, команда використала два астрономічні інструменти: коефіцієнт Джині та систему CAS.

Коефіцієнт Джині вимірює концентрацію світла в зображенні галактики на основі пікселів. Залежно від того, значення Джині дорівнює 0 чи 1, дослідники можуть визначити, чи є структура галактики гладкою, чи скупченою, що вказує на форму еліптичних або спіральних галактик відповідно. Так само система CAS дозволяє астрономам вимірювати розподіл світла в галактиках, щоб визначити їх морфологію.

Інструмент, який шукав галактики, тепер працює як діпфейк-детектор

Команда використала обидва інструменти для порівняння лівого та правого очних яблук на реальних і створених ШІ зображеннях. Хоча система CAS виявилася недостатньо ефективною у визначенні дипфейків, з’ясувалося, що коефіцієнт Джині показав помітну різницю.

Якщо відблиски світла в обох очах збігаються, то, швидше за все, це справжнє фото. Якщо ні, результати вказують на діпфейк.

«Важливо зауважити, що це не ідеальний засіб для виявлення фальшивих зображень. Є хибнопозитивні та хибнонегативні результати. Але цей метод дає нам основу, план атаки в перегонах озброєнь для виявлення діпфейків», — сказав професор Пімбблет.

Джерело: thenextweb

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: