Інцидент із саудівським людиноподібним роботом показує, що машини поки не зможуть захопити світ

Опубликовал
Юрій Орос

Перший «чоловічий» гуманоїдний робот Саудівської Аравії викликав ажіотаж після того, як минулого тижня на конференції зі штучного інтелекту неналежним чином доторкнувся до жінки-репортера.

Відео інциденту на конференції DeepFest в Ер-Ріяді стало вірусним. На ньому видно, як робот намагається доторкнутися до заду журналістки.

Компанія QSS, яка створила Мухамеда, раніше повідомляла, що він «повністю автономний» і працює «незалежно, без прямого контролю з боку».

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Цей інцидент підкреслює необхідність того, щоб фірми, які розробляють людиноподібних роботів, завжди пам’ятали про потенційні непередбачувані наслідки, включаючи етичні, моральні та безпекові аспекти, особливо щодо взаємодії між людиною і роботом, передає Business Insider.

Це також привертає увагу до того, як машини можуть поводитися невідповідно своїй ролі, а також викликає певні занепокоєння з приводу безпеки. Але, попри зростаючу популярність роботів, їхній вплив на наше повсякденне життя в осяжному майбутньому залишиться в кращому випадку мінімальним.

Disqus Comments Loading...