Інженерний корпус армії США відкликав заявку SpaceX на розширення потужностей Starship у Техасі

Опубликовал
Тетяна Нечет

Інженерний корпус армії США відкликав заявку SpaceX на розширення пускових комплексів у Бока-Чіка (штат Техас) після того, як компанія не надала запитану екологічну інформацію. Компанію Ілона Маска проінформували про це рішення у березні. Лист надійшов після того, як він погрожував перенести операції у Флориду, якщо регулюючі органи Техасу не нададуть дозволу. Про це повідомили видання Bloomberg та CNBC.

SpaceX планувала побудувати нову інфраструктуру на 17 акрах (68799 м2) землі, включаючи водно-болотні угіддя та мулисті мілини. Як зазначає CNBC, армійський корпус відповідає за водно-болотні угіддя, які служать місцем існування для риб і диких тварин у країні. Він зобов’язаний переконатися, що будь-яка діяльність не зробить значного впливу на зниклі види, що живуть у угіддях, а також на питну воду і людей у ​​цьому районі. Він також відповідає за вивчення того, чи можливо для будівельної компанії перенести роботи на інше місце.

У листі, відправленому в компанію, армійський корпус перерахував інформацію, яку він вимагає SpaceX, у тому числі те, як саме його розширення вплине на водно-болотні угіддя. Він також запитував дані про види, що зникають або знаходяться під загрозою зникнення, на які може суттєво вплинути будівництво, а також поточні знання компанії про наявність або відсутність історичних об’єктів.

У той час як армійський корпус призупинив заявку компанії, SpaceX може відновити процес отримання дозволу, якщо зможе надати всю інформацію, що запитується.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Федеральне авіаційне управління також проводить окрему перевірку об’єкта, щоб визначити, чи спричинить запуск Starship з Бока-Чіка проблеми з безпекою або значний вплив на навколишнє середовище в цьому районі. SpaceX мала отримати повідомлення від FAA в 2021 році, але з того часу агентство кілька разів відкладало своє рішення: остання намічена дата завершення — 29 квітня. Без дозволу FAA SpaceX не зможе запустити свій величезний космічний корабель з Бока-Чіка для свого першого орбітального випробувального польоту, який, як очікується, відбудеться протягом кількох місяців.

Ілон Маск раніше заявив, що якщо SpaceX не зможе отримати дозволу в Техасі, то компанія перенесе запуски зорельотів на мис Канаверал у Флориді.

Disqus Comments Loading...