Наука та космос Новини 08.04.2022 о 10:35 comment views icon

Інженерний корпус армії США відкликав заявку SpaceX на розширення потужностей Starship у Техасі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Інженерний корпус армії США відкликав заявку SpaceX на розширення пускових комплексів у Бока-Чіка (штат Техас) після того, як компанія не надала запитану екологічну інформацію. Компанію Ілона Маска проінформували про це рішення у березні. Лист надійшов після того, як він погрожував перенести операції у Флориду, якщо регулюючі органи Техасу не нададуть дозволу. Про це повідомили видання Bloomberg та CNBC.

SpaceX планувала побудувати нову інфраструктуру на 17 акрах (68799 м2) землі, включаючи водно-болотні угіддя та мулисті мілини. Як зазначає CNBC, армійський корпус відповідає за водно-болотні угіддя, які служать місцем існування для риб і диких тварин у країні. Він зобов’язаний переконатися, що будь-яка діяльність не зробить значного впливу на зниклі види, що живуть у угіддях, а також на питну воду і людей у ​​цьому районі. Він також відповідає за вивчення того, чи можливо для будівельної компанії перенести роботи на інше місце.

У листі, відправленому в компанію, армійський корпус перерахував інформацію, яку він вимагає SpaceX, у тому числі те, як саме його розширення вплине на водно-болотні угіддя. Він також запитував дані про види, що зникають або знаходяться під загрозою зникнення, на які може суттєво вплинути будівництво, а також поточні знання компанії про наявність або відсутність історичних об’єктів.

У той час як армійський корпус призупинив заявку компанії, SpaceX може відновити процес отримання дозволу, якщо зможе надати всю інформацію, що запитується.

Федеральне авіаційне управління також проводить окрему перевірку об’єкта, щоб визначити, чи спричинить запуск Starship з Бока-Чіка проблеми з безпекою або значний вплив на навколишнє середовище в цьому районі. SpaceX мала отримати повідомлення від FAA в 2021 році, але з того часу агентство кілька разів відкладало своє рішення: остання намічена дата завершення — 29 квітня. Без дозволу FAA SpaceX не зможе запустити свій величезний космічний корабель з Бока-Чіка для свого першого орбітального випробувального польоту, який, як очікується, відбудеться протягом кількох місяців.

Ілон Маск раніше заявив, що якщо SpaceX не зможе отримати дозволу в Техасі, то компанія перенесе запуски зорельотів на мис Канаверал у Флориді.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: