Рубрики НовиниСофт

IT-галузь України у першому кварталі забезпечила рекордні $2 млрд експортних надходжень попри війну

Опубликовал
Володимир Скрипін

Попри воєнний стан, мобілізацію, вимушену релокацію бізнесу та команд ІТ-галузь України забезпечила рекордні $2 млрд експортних надходжень за І квартал 2022 року — на 28% більше, ніж торік ($1,44 млрд). Про це повідомила Асоціація IT Ukraine із посиланням на дані Національного банку.

Стрімке зростання індустрії продовжувалось до самої війни і в лютому 2022 року досягло найвищого за всю історію українського ІТ-ринку щомісячного показника експорту — $839 млн, що на 43% більше за аналогічний період 2021 року ($480 млн).

В нових військових реаліях індустрії вдалося консолідуватися та швидко переформатуватися завдяки антикризовим бізнес-планам. Більшість компаній зберегли клієнтів та обсяги своїх контрактів. Завдяки цьому, галузь залишається фінансово стабільною, забезпечує регулярні валютні надходження до економіки України і державного бюджету, та сплачує податки наперед, зазначають в Асоціації.

Цифри говорять самі за себе. У березні 2022 року українська ІТ-галузь зберегла 96% обсягу експорту комп’ютерних послуг ($522 млн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ($546 млн).

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

«Обумовлене війною скорочення валютної виручки у березні лише на 38% у порівнянні з рекордним показником зростання лютого, а також з рівнем падіння інших експортних галузей на 50-60%, демонструє запас стійкості ІТ-індустрії»,

Асоціація IT Ukraine

За даними Асоціації, вже під час війни 77% ІТ-компаній залучили нових клієнтів, а 56% з них очікує на зростання на 5-30% у цьому році.

Disqus Comments Loading...