Новини Софт 11.05.2022 о 11:23 comment views icon

IT-галузь України у першому кварталі забезпечила рекордні $2 млрд експортних надходжень попри війну

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Попри воєнний стан, мобілізацію, вимушену релокацію бізнесу та команд ІТ-галузь України забезпечила рекордні $2 млрд експортних надходжень за І квартал 2022 року — на 28% більше, ніж торік ($1,44 млрд). Про це повідомила Асоціація IT Ukraine із посиланням на дані Національного банку.

Стрімке зростання індустрії продовжувалось до самої війни і в лютому 2022 року досягло найвищого за всю історію українського ІТ-ринку щомісячного показника експорту — $839 млн, що на 43% більше за аналогічний період 2021 року ($480 млн).

В нових військових реаліях індустрії вдалося консолідуватися та швидко переформатуватися завдяки антикризовим бізнес-планам. Більшість компаній зберегли клієнтів та обсяги своїх контрактів. Завдяки цьому, галузь залишається фінансово стабільною, забезпечує регулярні валютні надходження до економіки України і державного бюджету, та сплачує податки наперед, зазначають в Асоціації.

Цифри говорять самі за себе. У березні 2022 року українська ІТ-галузь зберегла 96% обсягу експорту комп’ютерних послуг ($522 млн) у порівнянні з аналогічним періодом минулого року ($546 млн).

«Обумовлене війною скорочення валютної виручки у березні лише на 38% у порівнянні з рекордним показником зростання лютого, а також з рівнем падіння інших експортних галузей на 50-60%, демонструє запас стійкості ІТ-індустрії»,

Асоціація IT Ukraine

За даними Асоціації, вже під час війни 77% ІТ-компаній залучили нових клієнтів, а 56% з них очікує на зростання на 5-30% у цьому році.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Як українська ІТ-індустрія працює в умовах війни: більшість ІТ-компаній намагаються залишитися на минулорічних фінансових показниках

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: