Рубрики НовиниWTF

Італія обмежила роботу ChatGPT – боту «шиють» несанкціонований збір даних користувачів та відсутність вікового обмеження доступу

Опубликовал
Андрей Русанов

Італійське агентство захисту даних заявило про розслідування щодо чатбота ChatGPT у зв’язку з можливим порушенням правил збору даних застосунком штучного інтелекту. У повідомленні агентства йдеться, що воно тимчасово обмежило використання чатботом особистих даних італійських користувачів. Обмеження негайно набирають чинності.

Агентство також звинувачує ChatGPT у відсутності перевірки віку користувачів. Відповідно до італійського законодавства, бот повинен бути доступний лише для людей віком від 13 років.

З моменту свого випуску минулого року ChatGPT викликав хвилю захоплення користувачів, спонукаючи конкурентів запускати аналогічні продукти, а компанії інтегрувати його чи аналогічні технології до своїх продуктів.

Італійське агентство заявило про «відсутність будь-яких правових підстав, що виправдовують масовий збір та зберігання персональних даних з метою «навчання» алгоритмів, що лежать в основі роботи платформи».

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Також на цьому тижні Європол попередив про потенційне неправомірне використання чатбота для фішингу, дезінформації та скоєння інших кіберзлочинів.

Джерело: Reuters

Disqus Comments Loading...