Рубрики НовиниWTF

Камера iPhone додає «‎трохи містики» у ваше дзеркальне відображення

Опубликовал
Катерина Даньшина

Дивне фото жінки, зроблене на iPhone, показує одразу три її різні зображення, зроблені одночасно — одне реальне і два відображення у дзеркалах з різними позиціями рук.

Це не збій у Матриці й не фотошоп, а звичайна помилка обчислювальної фотографії, якій часто піддаються сучасні камери смартфонів (згадайте, як камера Samsung домалювала «‎голлівудську посмішку» семимісячній дитині чи звинувачення компанії у «‎підробці» Місяця).

Програмне забезпечення камери смартфона зазвичай робить готове зображення, комбінуючи кілька одразу і регулюючи контрастність, насиченість, деталізацію та розмиття. У переважній більшості випадків проблем не виникає — однак у конкретній ситуації жінка рухалась і алгоритм поєднав різні зображення в один результат, розглядаючи об’єкта та його відображення у дзеркалах як трьох різних людей, пояснює Engadget.

Насправді таке «містичне‎» зображення може відтворити будь-який власник iPhone (ну і дзеркал) — у TikTok наразі шириться тренд, де люди експериментують з камерами та відображеннями.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація
Disqus Comments Loading...