Кіберполіція спільно з ФБР ліквідувала мережу з 9 сервісів анонімного обміну «брудної» криптовалюти

Опубликовал
Володимир Скрипін

Українські правоохоронці у співпраці з правоохоронними органами США провели багаторівневу міжнародну операцію з ліквідації 9 сервісів обміну віртуальних активів — у ній взяли участь співробітники Кіберполіції, Нацполіції, Офіс Генпрокурора та агенти ФБР, повідомляє пресслужба МВС.

У матеріалах справи зазначено, що вебресурси пропонували користувачам анонімний обмін криптовалют, що своєю чергою сприяло легалізації та відмиванню грошей, здобутих протиправним шляхом. Через біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак шкідливим програмним забезпеченням (вірусами-шифрувальниками) та онлайн-шахрайства. Рекламування послуг з обміну здійснювалося на закритих хакерських форумах.

За результатами операції правоохоронці заблокували інфраструктуру мережі, котра розміщувалася на серверах Сполучених Штатів Америки, країнах Європи та в Україні. Доменні імена вилучено. Відвідувачі сайтів 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold тепер побачать банер конфіскації (ілюстрація для новини).

Наразі працівники поліції встановлюють причетних до злочинної діяльності.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс
Disqus Comments Loading...