Новини Україна 03.05.2023 о 17:39 comment views icon

Кіберполіція спільно з ФБР ліквідувала мережу з 9 сервісів анонімного обміну «брудної» криптовалюти

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Українські правоохоронці у співпраці з правоохоронними органами США провели багаторівневу міжнародну операцію з ліквідації 9 сервісів обміну віртуальних активів — у ній взяли участь співробітники Кіберполіції, Нацполіції, Офіс Генпрокурора та агенти ФБР, повідомляє пресслужба МВС.

У матеріалах справи зазначено, що вебресурси пропонували користувачам анонімний обмін криптовалют, що своєю чергою сприяло легалізації та відмиванню грошей, здобутих протиправним шляхом. Через біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак шкідливим програмним забезпеченням (вірусами-шифрувальниками) та онлайн-шахрайства. Рекламування послуг з обміну здійснювалося на закритих хакерських форумах.

За результатами операції правоохоронці заблокували інфраструктуру мережі, котра розміщувалася на серверах Сполучених Штатів Америки, країнах Європи та в Україні. Доменні імена вилучено. Відвідувачі сайтів 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold тепер побачать банер конфіскації (ілюстрація для новини).

Наразі працівники поліції встановлюють причетних до злочинної діяльності.

OSINT-спільнота допомагатиме Кіберполіції виявляти та блокувати «брудні» віртуальні активи, зокрема й російські


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: