Класичні ПК-ігри тепер офіційно доступні на iOS: що для цього треба

Опубликовал
Вадим Карпусь

В App Store з’явився емулятор ПК, який дозволяє запускати класичні комп’ютерні ігри на iPhone, iPad та Apple Vision Pro. Він отримав назву UTM SE. Це перший випадок, коли Apple дозволила емулятор ПК для iOS та visionOS на своєму майданчику.

Щоб користуватися UTM SE для запуску класичних ігор на пристроях Apple, спершу потрібно завантажити готову віртуальну машину. Декілька з них UTM пропонує безкоштовно на своєму сайті. Також можна створити власну віртуальну машину з нуля.

Раніше Apple відмовила в розміщенні UTM SE. Але команда розробників змогла створити «JIT-less збірку» завдяки допомозі іншого розробника, щоб відповідати обмеженням Apple.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Hillel IT School.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Найближчим часом UTM SE також з’явиться на альтернативному майданчику AltStore PAL, що дозволить користувачам з Європейського Союзу використовувати цей емулятор.

«Красно дякуємо команді AltStore за допомогу та Apple за перегляд своєї політики», ─ написала команда UTM.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь