Рубрики НовиниСофт

Колишній топ-менеджер Microsoft Стівен Сінофскі показав ранні концепти Windows 8 [Відео]

Опубликовал
Катерина Даньшина

Пройшло майже 10 років з того часу, як Windows 8 була представлена ​​світу в рамках масштабного просування планшетів Microsoft. Колишній віце-президент (з липня 2009 року по 12 листопада 2012) підрозділу Windows у Microsoft Стівен Сінофскі поділився деякими ранніми концептуальними зображеннями операційної системи на відео – зокрема, концепціями меню «Пуск», підтримки кількох моніторів, File Explorer, Internet Explorer та багато іншого іншого.

Розробка Windows 8 розпочалася навесні 2010 року. Тоді ж Microsoft провела захід для всієї команди Windows (близько 5000 чоловік) у конференц-центрі Сіетла.

“Це був яскравий час – багато місяців, які ми витратили на планування випуску, та всіх вкладів у проект Windows 8”, – коментує Сінофскі.

Одним із перших концептуальних зображень, представлених у відео, є нове меню «Пуск», яке Microsoft просувала, щоб зробити Windows 8 більш сенсорною. Це не особливо добре зустріли, оскільки компанія зробила меню повноекранним, а знайти його було важко через видалення традиційної кнопки «Пуск».

Онлайн-курс "Android Developer" від robot_dreams.
Курс для всіх, хто хоче навчитися розробляти застосунки для Android з нуля, створити власний пет-проєкт для портфоліо та здобути професію, актуальну наступні 15–20 років.
Програма курсу і реєстрація

На іншому концептуальному зображенні кнопка «Пуск» знаходиться на своєму звичайному місці поряд із сенсорною панеллю віджетів.

Та ж концепція панелі завдань знову показана у відео, оскільки вона охоплює кілька моніторів разом із підтримкою кількох шпалер. Є навіть оновлений диспетчер завдань, який дуже відрізняється від того, що є у Windows сьогодні. Microsoft ніколи не постачала цей конкретний диспетчер завдань, але компанія трохи змінила його у Windows 8, а у Windows 11 добряче переробила.

Ці концепції показують ранню роботу над тим, що зрештою стало Windows 8, а наявність кнопки «Пуск» показує, що Microsoft не завжди думала про видалення цього ключового елемента. Зрештою Microsoft повернула кнопку «Пуск» у Windows 8.1, але цю ОС значною мірою запам’ятають за невдалу спробу Microsoft переробити Windows для планшетів, забувши при цьому про комп’ютери – в яких люди використовують Windows навіть через 10 років.

Вийшла попередня версія Windows 11 22H2 з новими теками в меню «Пуск» та перетягуванням елементів на панелі задач

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...