Новини Софт 04.10.2022 о 19:47 comment views icon

Колишній топ-менеджер Microsoft Стівен Сінофскі показав ранні концепти Windows 8 [Відео]

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Пройшло майже 10 років з того часу, як Windows 8 була представлена ​​світу в рамках масштабного просування планшетів Microsoft. Колишній віце-президент (з липня 2009 року по 12 листопада 2012) підрозділу Windows у Microsoft Стівен Сінофскі поділився деякими ранніми концептуальними зображеннями операційної системи на відео – зокрема, концепціями меню «Пуск», підтримки кількох моніторів, File Explorer, Internet Explorer та багато іншого іншого.

Розробка Windows 8 розпочалася навесні 2010 року. Тоді ж Microsoft провела захід для всієї команди Windows (близько 5000 чоловік) у конференц-центрі Сіетла.

“Це був яскравий час – багато місяців, які ми витратили на планування випуску, та всіх вкладів у проект Windows 8”, – коментує Сінофскі.

Одним із перших концептуальних зображень, представлених у відео, є нове меню «Пуск», яке Microsoft просувала, щоб зробити Windows 8 більш сенсорною. Це не особливо добре зустріли, оскільки компанія зробила меню повноекранним, а знайти його було важко через видалення традиційної кнопки «Пуск».

На іншому концептуальному зображенні кнопка «Пуск» знаходиться на своєму звичайному місці поряд із сенсорною панеллю віджетів.

Та ж концепція панелі завдань знову показана у відео, оскільки вона охоплює кілька моніторів разом із підтримкою кількох шпалер. Є навіть оновлений диспетчер завдань, який дуже відрізняється від того, що є у Windows сьогодні. Microsoft ніколи не постачала цей конкретний диспетчер завдань, але компанія трохи змінила його у Windows 8, а у Windows 11 добряче переробила.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Ці концепції показують ранню роботу над тим, що зрештою стало Windows 8, а наявність кнопки «Пуск» показує, що Microsoft не завжди думала про видалення цього ключового елемента. Зрештою Microsoft повернула кнопку «Пуск» у Windows 8.1, але цю ОС значною мірою запам’ятають за невдалу спробу Microsoft переробити Windows для планшетів, забувши при цьому про комп’ютери – в яких люди використовують Windows навіть через 10 років.

Вийшла попередня версія Windows 11 22H2 з новими теками в меню «Пуск» та перетягуванням елементів на панелі задач

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: