Рубрики НовиниКіно

Композитор «Оппенгеймера» на «Оскарі» подякував батькам за те, що «дарували гітари та барабани замість відеоігор»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Людвіг Йоранссон отримав свою другу статуетку за музику до «Оппенгеймера», однак у своїй емоційній промові дещо зверхньо висловився про відеоігри.

Початково шведський композитор подякував режисеру Крістоферу Нолану:

«Ваша ідея використати скрипку в партитурі дозволила мені співпрацювати з моєю чудовою дружиною та визнаною скрипалькою Сереною Йоранссон».

А згодом звернувся й до батьків:

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

«Дякую, що дарували мені гітари та барабани замість відеоігор!».

Можливо ненавмисно, але своїми словами Йоранссон, здається, дещо знецінив роботу творців та й безпосередньо композиторів відеоігор (що вже казати про певну зверхність стосовно поціновувачів відеоігор), яких також відзначають престижними нагородами.  Наприклад, у 2023 музична премія Ґреммі додала окрему номінацію для саундтреків з ігор, в якій перемогли Assassin’s Creed Valhalla та композиторка Стефані Економу.

Щодо «Оппенгеймера», то нагорода за кращу музику — лише одна із низки статуеток, які цьогоріч виборов фільм Крістофера Нолана (загалом 7 «Оскарів» включно з відзнаками «Найкращий фільм» і «Найкращий режисер»).

Раніше 39-річний Йоранссон отримав «Оскара» за музику до фільму «Чорна пантера» у 2019 році та потрапив до номінації на «Найкращу оригінальну пісню» у 2023 році. За музику до «Оппенгеймера» композитор також був відзначений преміями BAFTA, Золотий глобус і Ґреммі.

Disqus Comments Loading...