Новини Кіно 12.03.2024 о 18:14 comment views icon

Композитор «Оппенгеймера» на «Оскарі» подякував батькам за те, що «дарували гітари та барабани замість відеоігор»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Людвіг Йоранссон отримав свою другу статуетку за музику до «Оппенгеймера», однак у своїй емоційній промові дещо зверхньо висловився про відеоігри.

Початково шведський композитор подякував режисеру Крістоферу Нолану:

«Ваша ідея використати скрипку в партитурі дозволила мені співпрацювати з моєю чудовою дружиною та визнаною скрипалькою Сереною Йоранссон».

А згодом звернувся й до батьків:

«Дякую, що дарували мені гітари та барабани замість відеоігор!».

Можливо ненавмисно, але своїми словами Йоранссон, здається, дещо знецінив роботу творців та й безпосередньо композиторів відеоігор (що вже казати про певну зверхність стосовно поціновувачів відеоігор), яких також відзначають престижними нагородами.  Наприклад, у 2023 музична премія Ґреммі додала окрему номінацію для саундтреків з ігор, в якій перемогли Assassin’s Creed Valhalla та композиторка Стефані Економу.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Щодо «Оппенгеймера», то нагорода за кращу музику — лише одна із низки статуеток, які цьогоріч виборов фільм Крістофера Нолана (загалом 7 «Оскарів» включно з відзнаками «Найкращий фільм» і «Найкращий режисер»).

Раніше 39-річний Йоранссон отримав «Оскара» за музику до фільму «Чорна пантера» у 2019 році та потрапив до номінації на «Найкращу оригінальну пісню» у 2023 році. За музику до «Оппенгеймера» композитор також був відзначений преміями BAFTA, Золотий глобус і Ґреммі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: