Рубрики НовиниСофт

Кожен другий користувач Viber в Україні використовує українську мову інтерфейсу — на 61% більше, ніж до вторгнення

Опубликовал
Вадим Карпусь

До Дня Незалежності України команда Rakuten Viber провела дослідження щодо того, як українці ставляться до цього свята, як вітають одне одного та як користуються українським контентом у застосунку. Дослідження проводилося методом анонімного онлайн-опитування, в якому взяли участь понад 60 тис. користувачів.

Зазначається, що за останні півтора роки з початку повномасштабної військової агресії росії кількість користувачів з українською мовою застосунку зріс на 61%. Наразі українська є найпопулярнішою мовою застосунку Viber в Україні та встановлена у 49,9% користувачів з українськими номерами телефонів.

За останній рік українські стикерпаки було встановлено 9,4 млн разів, а протягом року у Viber надіслано 118,4 млн українських стикерів. Стикери «Слава Україні» за останній рік надіслали 9,3 млн разів. Протягом останнього року 2,6 млн користувачів Viber скористалися AR-масками з символікою на підтримку України.

Також повідомляється, що 62% опитаних відповіли, що у них змінилося ставлення до Дня Незалежності, а свято набуло особливого значення. Разом з тим 29% кажуть, що відзначають свято, як робили це завжди. Проте 9% респондентів не святкують День Незалежності.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Серед способів привітати зі святом найпопулярнішими виявилися: листівка в месенджері, стикер та телефонний дзвінок. Відповіді користувачів розподілилися таким чином:

  • Надсилають листівки в месенджері – 35%
  • Телефонують і вітають близьких – 18%
  • Надсилають стикер у месенджері – 16%
  • Не вітають взагалі – 13%
  • Пишуть текстове привітання – 10%
  • Збираються з близькими особисто – 8%

Дані використання Viber в Україні підтверджують укорінення звички вітати з Днем Незалежності: 24 серпня 2022 року користувачі Viber відправили одне одному на 27% більше повідомлень, ніж за рік до того.

Цього року до Дня Незалежності команда Rakuten Viber в Україні підготувала спеціальні листівки та стикери, щоб користувачам було зручніше вітати близьких. Авторка стикерів та листівок – Мирослава Шевченко.

Disqus Comments Loading...